Czas na grilla! Zobacz produkty, które przydadzą się podczas grillowania

Majówka to oficjalny początek jednego z ulubionych sezonów każdego Polaka, czyli sezonu grillowego! W końcu kto nie lubi spędzać czasu na łonie natury, a przy okazji zajadać się pysznościami prosto z ruszta? 

Zobacz produkty, które są niezbędne podczas grilla i nie tylko!

Lniana ścierka kuchenna na grilla

Dlaczego warto mieć ze sobą lnianą ścierkę podczas grillowania? Odpowiedź jest banalnie prosta. Ścierki z lnu służą nie tylko do wycierania rąk, naczyń czy mokrych powierzchni. Lniana ścierka świetnie sprawdzi się również do przechowywania! Możesz owinąć nią pieczywo, by nie czerstwiało szybko na powietrzu lub zawinąć świeżo umyte owoce, aby wyschły.

Złożona lniana ścierka kuchenna sprawdzi się również jako podkładka pod gorące naczynia oraz z powodzeniem zastąpi rękawice kuchenne i zapobiegnie możliwym oparzeniom.

Wybierz swoją ścierkę!

Bawełniany fartuch grillowy

Kolejnym niezbędnym dodatkiem podczas grillowania jest oczywiście fartuch. Nasze bawełniane fartuchy uszyte są z wysokiej jakości drelichu bawełnianego, dzięki czemu niestraszne im będą ekstremalne warunki. Wysoka gramatura bawełnianego fartucha grillowego sprawia, że jest on odporny na uszkodzenia i przetarcia, a także na wielokrotne pranie!

Fartuchy bawełniane posiadają regulowany pasek na szyję oraz długie paski do wiązania w pasie, mają więc uniwersalny rozmiar. Dodatkowa podwójna kieszonka pozwala na wygodne przechowywanie sztućców, telefonu czy ściereczki podczas przyrządzania potraw.

Fartuchy idealne na grilla


Zobacz także nasz gotowy zestaw grillowy: bawełniany czarny fartuch oraz lniana ściereczka z haftem!

Lniana sakwa lub lniany worek na chleb

Grill to oczywiście również pieczywo. Świeży chleb idealnie komponuje się z pieczonym mięsem, a bagietka – z grillowanymi warzywami. Najczęściej pieczywo przechowujemy w foliowych woreczkach, co powoduje, że traci swoją chrupkość. Jeśli dodamy do tego szczelne zamknięcie i wysokie temperatury, skończyć się to może szybkim rozwojem pleśni.

Jak zatem spakować pieczywo na grilla?

Najlepszym sposobem na to, by pieczywo pozostało świeże i nie czerstwiało na świeżym powietrzu, jest przechowywanie go w lnianym worku. Worek lniany na chleb zapewnia wypiekom optymalny przepływ powietrza, a przy tym gwarantuje idealną wilgotność wewnątrz bochenka z zachowaniem świeżej, chrupiącej skórki. Dzięki zamknięciu poprzez zaciągane sznurki pieczywo jest chronione przed nadmiernym wysychaniem, a także wszechobecnymi insektami oraz zanieczyszczeniami. 

Jeśli chcesz wyeksponować pieczywo na stole, wybierz lnianą sakwę na chleb. Jest to rodzaj worka na chleb z okrągłym dnem, który zastępuje koszyczki i postawiony na stole zachowuje kształt. Po skończonym posiłku wystarczy, że zaciągniesz sznurki – pieczywo będzie spakowane i pozostanie świeże na długo!

Lniane worki na Twoje pieczywo

Majówka i sezon grillowy to dobry czas, by spotkać się ze swoimi bliskimi. Wszystkich miłośników grillowych spotkań zapraszamy do naszego sklepu – stwórz swój zestaw idealny na Majówkę i ciesz się długim weekendem!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

pięć × jeden =